12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:05
Medemblik Actueel.

Huurders woningcorporatie Het Grootslag krijgen zonnepanelen

Woningcorporatie Het Grootslag doet haar huurders een uniek aanbod

zonnepanelen installeren ibislaan aug14Andijk – In Andijk hebben een aantal huurders van Het Grootslag spiksplinternieuwe zonnepanelen op hun dak. Bewoners aan de Ibislaan, Proserpinestraat en Murillolaan ontvingen eerder een aantrekkelijk aanbod. Zij kunnen zonnepanelen laten plaatsen tegen een kleine huurverhoging. Met de panelen kunnen zij op hun energiekosten besparen. Uitgangspunt voor Het Grootslag: de woonlasten voor haar huurders betaalbaar houden.

Waarom is het een aantrekkelijk aanbod?

Leverancier SolarFabriek uit Andijk plaatst de zonnepanelen voor Het Grootslag: ‘’Mooi dat nu ook huurders in aanmerking komen voor zonnepanelen. Als koper droom je van een dergelijk aanbod. Vanaf dag één pluk je de vruchten doordat je direct minder energiekosten betaalt.” Bewoners gaan er tientallen euro’s per jaar op vooruit. De verwachting is dat de energieprijzen behoorlijk stijgen. Hun voordeel wordt daardoor nog groter.

De investering is voor Het Grootslag, het voordeel voor de huurder

Woningstichting Het Grootslag betaalt de aanschaf van de zonnepanelen. Zij neemt 25 % van de kosten voor haar rekening. De huurder betaalt 75 % van de investering terug via een huurverhoging. Deze verhoging verdient de huurder terug met de lagere energierekening. Het Grootslag is eigenaar van de panelen en blijft verantwoordelijk voor het onderhoud.

Bewoners reageren enthousiast op het aanbod

De familie Barg van de Ibislaan is een van de eerste gebruikers: “Wij waren meteen enthousiast. Zodra het aanbod binnenkwam, hebben we een afspraak gemaakt. We hoefden er niet lang over na te denken en verwachten met de panelen flink op onze energierekening te besparen. Wij raden het iedereen aan!” De familie is niet de enige. Zonnepanelen bij de buren, dat werkt aanstekelijk. Veel bewoners zien het wel zitten en de aanvragen komen nog steeds binnen.

Maatschappelijk en duurzaam ondernemen

Het Grootslag hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. SolarFabriek laat de zonnepanelen in Bangladesh onder goede arbeidsvoorwaarden produceren. Bij elke systeem dat in Nederland wordt verkocht biedt SolarFabriek een klein zonnepaneel aan een kansarm gezin in Bangladesh.

Het Grootslag benadert zelf de bewoners

In de toekomst benadert de woningstichting andere huurders. Eerst onderzoekt zij of het plaatsen van de zonnepanelen rendabel is voor de huurder. Dit is onder andere afhankelijk van de staat van het dak (voldoende geïsoleerd) en de ligging van de woning. Het is niet de bedoeling dat bewoners zelf gaan bellen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?