D66 wil betere aanpak geluidsoverlast Medemblik

Medemblik – De D66 fractie in de gemeenteraad van Medemblik wil tijdens de aankomende commissievergadering Bestuur en Middelen een beladen onderwerp bespreken met de overige partijen. Het is D6 al langer een doorn in het oog oor dat diverse openlucht evenementen meer en meer voor geluidsoverlast zorgen. Zo bracht D66 o.a. het house-event in Hauwert onder de aandacht na klachten uit Midwoud. 

En de laatste weken was er weer ophef over geluidsoverlast op de Kaasmarkt in Medemblik, veroorzaakt door een Café aan de Kaasmarkt waar volgens diverse mensen niets aangedaan werd.  D66 is van mening dat er op het grondgebied van de gemeente Medemblik tal van functies worden vervuld, zoals: gewoond,gewerkt, vervoerd, gerecreëerd, etc etc.  En dat daar soms tegengestelde belangen optreden is niet te voorkomen.  Om dit allemaal in goede banen te leiden verleend de burgemeester van Medemblik een vergunning voor bijvoorbeeld evenementen, in deze vergunning staat dan ook de maximale hoeveelheid geluid die mag worden geproduceerd.

Toerisme

D66 wil het toerisme bevorderen maar daar doet geluidsoverlast afbreuk aan. D66 had hier al eens vragen oversteld ( zie house-event hierboven). D66 wil nu een drietal punten gaan bespreken om overlast in de toekomst tegen te gaan. Zo wil D66 het gevoerde beleid herzien en kijken of deze nog wel past bij de eisen van vandaag de dag. Ook wil D66 dat er wordt gekeken hoe er met de verleende vergunning wordt omgegaan, en hoe deze wordt gehandhaafd. En als laatste wil D66 opheldering waarom er geen afspraken zijn gemaakt tussen de verschillende handhavers in de gemeente Medemblik zoals de Boa’s, politie , meldkamer en het RUD. Het RUD kan volgens D66 geluidsmetingen doen als er klachten bij de Boa’s zijn binnengekomen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.