Medemblik Actueel.

Andijker Henk Groenewoud wint fotowedstrijd “typisch West-Friesland” Medemblikker Willem Zwiers pakt 2e stek.

bestuurslid Petra Tromp en de winnaar van de eerste prijs Henk Groenewoud (foto Marijke Smit)
bestuurslid Petra Tromp en de winnaar van de eerste prijs Henk Groenewoud (foto Marijke Smit)

West-Friesland – Vanwege van het 90-jarig bestaan heeft het Westfries Genootschap de fotowedstrijd “Dit vind ik typisch Westfries” uitgeschreven. Naast de gebruikelijke beoordeling van de fotokwaliteit en de keuze van het onderwerp vormde de motivering een belangrijk onderdeel. Er waren twee categorieën: jonger en ouder dan 21 jaar.

De ingezonden foto’s waren heel divers qua onderwerp. Er was een duidelijke voorliefde voor foto’s van het Westfriese landschap. De jury kon ondanks de boeiende verscheidenheid toch tot een overtuigende en unanieme keuze komen.

In de categorie jongeren ging de eerste en enige prijs naar Timo Verra, 7 jaar, uit Wervershoof. Timo mag een rondvlucht boven Westfriesland inclusief de eigen woonplaats maken. Zijn foto laat een zomers landschap in Westfriesland met een tractor zien.

In de categorie volwassenen ging de eerste prijs van de rondvlucht boven Westfriesland inclusief de eigen woonplaats naar Henk Groenewoud uit Andijk. Zijn foto toont een stukje haven van Enkhuizen met twee IJsselmeervissers/palingrokers en op de achtergrond de Drommedaris.

De 2e prijs in de categorie volwassenen ging naar Willem Zwier uit Medemblik. Hij kreeg een mand met streekproducten. Zijn foto brengt de oogst van het Westfriese streekproduct de Opperdoezer Ronde in beeld.

De 3e Prijs in de categorie volwassenen, eveneens een mand met streekproducten, is gewonnen door mevrouw Thorn uit Hoorn met haar foto van een karakteristieke, veel in Westfriesland voorkomende brugleuning.

Reageren via facebook