16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 09:11
Medemblik Actueel.

Medemblik gaat gewoon voor Sinterklaas met zwarte Pieten

Medemblik – Het college van Medemblik heeft besloten om geen eisen te gaan stellen aan de Sinterklaasintocht aanstaande 16 november.  In Nederland is de discussie opgelaaid na een uitspraak van de rechter dat zwarte piet eigenlijk niet meer kan en dat deze moet worden aangepast aan deze tijd. Vrijwel alle gemeenten in Nederland leggen het besluit van de rechter naast zich neer en gaan gewoon voor Sinterklaas mét Zwarte Piet.  

De Hoge Raad gaat voor november bekijken of het met een uitspraak gaat komen over Zwarte Piet of dat de gemeenten zelf maar moeten beslissen hoe ze in de toekomst met de knecht van Sinterklaas omgaan.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?