Outsider Anabaa Bleu wint kortebaandraverij Medemblik (video)

Foto: Kortebaandraverij.nl
Foto: Kortebaandraverij.nl

Medemblik – Anabae Bleu heeft vanmiddag de kortebaandraverij van Medemblik gewonnen.  Een werkelijk waar superspannende finale tussen Annabaa Blue met op de bok John de Leeuw en Edo Venus van Aad Pools.  Het was nog net geen fotofinish maar het scheelde wel heel erg weinig. 

Was de finale in Medemblik vorig jaar spectaculair, dit jaar was het wellicht nog spannender. In de beslissende derde rit stormden Edo Venus en Anabaa Blue in volle vaart op de finish af. Edo Venus had zijn startachterstand van vijf meter al goed gemaakt en ging met de laatste binnenbocht op de Nieuwstraat op weg naar de winst. De troef van Aad Pools had het beste echter al gegeven en zag buitenom Anabaa Blue steeds dichterbij komen. Op de finish was het verschil niet waarneembaar. De volautomatische finishlichten gaven Anabaa Blue echter als winnaar aan. Voor Aad Pools waren de druiven zuur. Voor de derde keer op rij en voor de zesde keer dit seizoen moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. En dat terwijl ‘mister kortebaan’ er dit jaar nog niet in slaagde om een kortebaan te winnen, schrijft Kortebaandraverij op haar website.

Het was voor Anabaa Blue de allereerste zege in zijn carrière. Dit seizoen wist de 4-jarige merrie wel 2x derde te worden maar ging de laatste weken regelmatig in de fout om dan nu in Medemblik de zege te pakken.

Quick du Vivier uit de Weere legde beslag op de vijfde plaats en Wala Alki van de familie Alkema uit Medemblik kwam wel door de eerste omloop maar verloor daarna van Quick du Vivier. De vele bezoekers zetten in totaal € 31.000,- om bij de totalisator wat als record de boeken ingaat.

Uitslag:

  1. Anabaa Blue
  2. Edo Venus
  3. Prince of Moor
  4. Yoran Sammer

Foto voorpagina: Kortebaandraverij

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.