Medemblik Actueel.

Rondom Weekend – De Knallende zondag

Foto archief 2012
Foto archief 2012

Medemblik – Dag 4 alweer van het weekendje Rondom en direct ook de drukste dag. Vandaag o.a de VNK Viswedstrijd, Concert van Crecendo, natuurlijk de wielerronde en niet te vergeten de Rondom Parade.  

Concert Crecendo

Zondagochtend start Harmonie Crescendo de dag met een concert op de Nieuwstraat van Medemblik. Deze club bestaat grotendeels uit jeugdleden, aangevuld met wat jonge ouderen en is regelmatig te zien én te horen in Medemblik. Tijdens het Rondom-weekend mogen zij dus uiteraard niet ontbreken.

Aanvang 10:15 uur tot 11:00 uur.

Rabo Dikke Banden Race

Een plekje tijdens het WK DikkeBandenRace in Valkenburg! Dat is niet alleen voor de deelnemers van de DikkeBandenRace bijzonder, maar ook voor de ouders. Je moet dan natuurlijk wel eerst de DikkeBandenRace op zondag 15 september in Medemblik winnen. Er wordt in 3 categorieën gestart: groep 1: 7-8 jaar, groep 2: 9-10 jaar, groep 3: 11-12 jaar. Voor alle winnaars die niet eerste zijn geworden zijn er ook leuke prijzen. Meedoen mag in de genoemde leeftijden voor alle kinderen zonder wielerlicentie en op alles behalve een racefiets. Het is dè gelegenheid voor de jeugd om hun talent te laten zien tijdens een echte wedstrijd met dranghekken en veel publiek.

Ook de race voor de jongste wielrenners gaat van start. Het gaat hier om de talenten t/m 15 jaar die vertrouwd zijn met racefietsen en waar het racebloed al snel is gaan kriebelen. Deze jongens en meisjes kunnen al aardig trappen, weten goed om te gaan met de wind en de versnellingen of zijn gewoon oersterk en hebben longen als een paard. Het wordt een spannende strijd in het centrum van Medemblik. De deelnemers scheuren langs de hekken en horen alle aanmoedigingen aan. Uiteraard wordt ook bij de jeugd om een plekje gevochten op het ereschavot. De prijzen voor deze kanjers worden beschikbaar gesteld door Vitasys.

Aanvang 11:00 uur tot 11:30 uur

WEA Wielerronde voor recreanten en elite

Ieder jaar wordt er binnen het Rondomweekend sportief gestreden. Eén van de hoogtepunten hiervan is de Wielerronde. Een rondje Nieuwstraat, Kaasmarkt, Westerhaven, Ridderstraat en Overtoom zorgt voor de nodige spanning voor zowel deelnemers als toeschouwers. 40 minuten + 3 ronden. Wie dan als eerste over de finish komt mag zich de winnaar van de Rondom Wielerronde noemen.

Tussen de wielerrondes zal het publiek uiteraard vermaakt worden door een tourkaravaan, waarbij de ‘rondemissen’ niet mogen ontbreken natuurlijk. De dames maken overigens gebruik van een nieuwe auto die beschikbaar gesteld is door Toyota dealer Botman Medemblik.

Aanvang: Recreanten: 11:30 tot 12:15 uur / Elite: 12:15 tot 13:00 uur

Rondom Parade

De zondagmiddag van het Rondom-weekend wordt in een nieuw jasje gegoten. De Dikke Banden Parade heeft plaatsgemaakt voor de Rondom Parade. Een enorm festijn met voor ieder wat wils. Op iedere hoek van de straat gebeurt wel iets en je kijkt je ogen uit. Doe onder andere mee aan het steengooispel, steprace, pannakooi, een wedstrijd levend standbeeld (volg vooraf ook de workshop levend standbeeld van Marjolijn Manshande) of levend tafelvoetbal. Tussen 13.00 en 13.45 uur zal dansschool MOVES! bovendien spectaculaire optredens verzorgen op de Nieuwstraat.

Aanvang: 13:00 uur tot 14:30 uur

Muziekfestival

Vele bands en artiesten melden zich ieder jaar weer aan om jou in de Rondomtent te vermaken. Ook bandjes uit de omgeving willen weleens op dat podium staan, maar helaas moet er toch minimaal één lid uit Medemblik komen. Zoals ieder jaar wordt het weer een fantastische middag, vol met muziek en gezelligheid.

Aanvang: 14:30 uur tot 20:30 uur.

Reageren via facebook