Medemblik Actueel.

Evenementen

Uitslag stratenversierwedstrijd om de Unive bokaal 2014

Medemblik – De jury geeft aan dat het dit jaar, zoals gewoonlijk,  heel erg moeilijk was. Er is door de verschillende straten weer veel aandacht besteed aan het in beeld brengen van het thema Medemblik 725 jaar stad. De ene straat is hier iets beter in geslaagd dan de ander.

Er is beoordeeld op verschillende onderdelen:  belangrijkste: de invulling van de thema. Maar ook originaliteit –  algemene indruk –  afwerking – verlichting werden in de beoordeling meegenomen.

Dit jaar werd veel gewerkt met figuranten. Geweldig, geheel in lijn van de thema werden rollen neergezet. De vraag voor de jury is dan wel: hoe is de uitstraling van de straat als de figuranten niet meer aanwezig zijn?  Ook dan moet de versiering zijn uitstraling behouden.

De jury was unaniem wie nummer 1, nummer 2 en nummer 3 moest zijn. Daarna werd het erg moeilijk. De ene straat scoorde hoger op invulling van de thema de ander op originaliteit. Feitelijk scoorden de laatste vier straten allemaal even hoog.

De jury heeft dan ook unaniem besloten deze straten allemaal de 4e prijs toe te kennen.

 Plaats Prijs Straat Omschrijving – opmerkingen
4e prijs € 50 Spanker Een wandeling en het verhaal van Medemblik door de tijd. Begon bij de toegangpoort met fakkels, historisch geklede mensen. Grutte Pier, Brood bakken eindigende bij een hedendaags festival. Uiteraard een en al gezelligheid zoals wij van deze straat gewend zijn.
4e prijs € 50 Gasthuijsweijdt en het Oortje Gezellige winkeltjes. Veel handvaardigheid voor het maken van de oude trap- en klokgevels. Hierachter de mooie ingericht etalages van de verschillende verdwenen winkeltjes. Hier is veel werk in gaan zitten. Niet onbelangrijk de gezellige sfeer die in de straat heerst.
4e prijs € 50 Oude Haven tussen Overtoom en Nieuwstraat Op de Oude Haven versiering geschilderd en getekend op panelen. Een mooi en duidelijk uitgebeelde geschiedenis van Medemblik in beeld en woord. Prachtig. De toelichting over het ontstaan en geschiedenis van Medemblik was uitmuntend.
4e prijs € 50 Oostersingel De Oostersingel, een zonnebloemige(100) straat, de grote toegangspoort en ontvangst in historische kleding. Een collage van prachtige foto’s uit het oude Medemblik. Heel verzorgd en een blikvanger op het eind. Ook een ontmoeting met de houten ridder. In het speeltuin een verjaardagsfeestje. Tja … een feestje daar houdt deze straat wel van.
3eprijs €80 Achterom Met zang en gedichten ontvangen op de Rondom Achterom Poëzieroute. De verlichte gracht en de samenhorigheid van de mensen de inhoud van de mooie gedichten sprak de jury ontzettend aan. De hele buurt heeft zijn ziel er ingelegd. De foto’s bij de gedichten een drijvend 725 jaar maakte het thema duidelijk.
2e € 100 Hoek Overtoom – Ridderstraat Ontvangst met een zelf geschreven verjaardagslied voor Medemblik. Uit volle borst door jong en oud gezonden. De heerlijke verlichte taart. Prachtig verlicht, een kolossaal kunstwerk. Deze straat maakte van de 725 jaar duidelijk een GROOT FEEST. Daar kun je niet omheen. Je kan daarom plaatsnemen aan de feesttafel.
1e € 150 Oostersteeg tussen Wijdesteeg en Chirugijnsteeg Voor deze dagen omgedoopt tot  Snoepsteeg. Origineel: het uitlichten van een aspect uit de geschiedenis van Medemblik. Verdiep je in de geschiedenis van uitnodigende snoepjes. Soms wordt met een snoepje niet een snoepje bedoeld. Prachtig versierd. Heel origineel. Snoep met een glimlach.
       

Reageren via facebook