Markus Wieser wint 70ste Dragon Gold Cup Medemblik

Winnaar Markus Wieser
Winnaar Markus Wieser

Medemblik – Titelverdediger Markus Wieser wint opnieuw de Dragon Gold Cup. De profzeiler, die uitkomt voor de Verenigde Arabische Emiraten, stond de hele week bovenaan in de 70ste Dragon Gold Cup, maar kreeg het niet cadeau. Lawrie Smith (GBR), Yevgen Braslativ (UAE) en Lars Hendriksen (DEN) zaten hem op de hielen. Verrassend genoeg ging Nederlander Pieter Heerema er met de tweede prijs vandoor. Door in de laatste twee dagen een 1 en een 2 neer te zetten, maakte hij een complete inhaalslag. Yevgen Braslativ won uiteindelijk de derde prijs. Eerste Corinthian is Poul Richard Hoj-Jensen die eindigde op de 6de plaats overall.

De 70ste Dragon Gold Cup in Medemblik van 7 tot en met 12 september is goed verlopen. Op de openingsdag op zondag is er bij gebrek aan wind geen wedstrijd verzeild en op de dinsdag ook. Op maandag en woensdag werden deze wedstrijden ingehaald, waardoor alle zes geplande wedstrijden uiteindelijk zijn gezeild. De zeilcondities waren zeker op de twee laatste dagen perfect. Matige tot krachtige wind, een lichte golfslag en volop zon, meldt Nauticlink op haar website.

Eindresultaat

1. Markus Wieser, Pugachev Sergey, Leonchuk Georgii (UAE 7)
2. Pieter Heerema, Theis Palm, Claus Olesen (NED 412)
3. Braslavets Yevgen, Sidorov Igor, Timokhov Sergiy (UAE 8)

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.