Gemeente Medemblik: Bakker overdrijft. Maar 1 klacht over geluidsoverlast Kaasmarkt.

wapen van medemblikMedemblik – Afgelopen augustus kwamen wij met het bericht dat de heer Bakker van het Wapen van Medemblik er wel klaar mee was dat zijn gasten regelmatig het bed werden uitgedreund door de muziek vanaf de Kaasmarkt. 

Brief aan college Medemblik

De heer Bakker schreef toen in een brief dat: ” Ik heb inmiddels al jaren geklaagd over het geluidsoverlast van de Kaasmarkt. Dit weekend was geen uitzondering. Het maakt het leven hier onmogelijk met de feestdagen en we hebben er nogal wat te gaan. Regels over pui, terras, geluid. Mijn collegae zijn er wel bekend mee, maar weigeren zich er standaard aan te houden. De brief die voorafgaand aan de kermis was verzonden was ook al een farce, aangezien ook daar zich niemand aan hield.”

De gemeente Medemblik heeft ondertussen 2 gesprekken gevoerd met de heer Bakker, 1 op 7 juli jl. en op 27 augustus jl. Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat er bij de gemeente maar 1 klacht is binnengekomen en wel op 22 juni dit jaar. In het gemeentelijke meldingsysteem zijn verder geen klachten gevonden. Er is wel s’ nachts een mail gezonden naar de BOA’s maar de BOA’s zijn niet altijd s’nachts aanwezig en bij het gesprek op 7 juli is hierom ook geadviseerd bij klachten altijd de politie te bellen.

Regels:

Om 00.00 uur moeten de terrassen op de Kaasmarkt (café Klucht en het Zeepaardje) gesloten zijn. Tijdens evenementen kan dit verlengd worden tot 02.00 uur (beleid sluitingstijden). De geluidseisen die gelden zijn die van uit de milieuregelgeving. Een uitzondering kan gelden bij een vergund evenement. Hiervan is sprake met de kermis. Voor 1 en 2 augustus is een vergunning afgegeven voor live muziek op het terras van de Klucht en het Zeepaardje tussen 20.00 en 00.00. Het geluidsniveau is dan afwijkend van wat normaal is vergund.

Er is door de politie en door de BOA’s wel gecontroleerd maar beiden zijn niet in het bezit van apparatuur om de geluidssterkte te controleren, ook is het bij de gemeente niet duidelijk of het RUD geluidsmetingen heeft uitgevoerd.

Oneens

Het college is het daarom ook oneens met de klachten van de heer Bakker maar heeft wel alle betrokkenen aangeschreven om rekening met elkaar te houden, vooral als het gaat om de horecagelegenheden waar ook terassen aanwezig zijn en geluidsoverlast op de loer ligt.  De gemeente heeft een beleid van eerst waarschuwen en pas daarna volgen er sancties, bijvoorbeeld met het intrekken van een vergunning/ontheffing sluitingsuur of opleggen van een dwangsom.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.