Bewoners Vooreiland Medemblik vrezen voor terugkeer Polenhotel

Medemblik – “Weer vechtpartijen, openbare dronkenschap en drugshandel naast de deur.” Bewoners van het Vooreiland in Medemblik maken zich zorgen, want mogelijk komt er opnieuw een pension voor Oosteuropese werknemers op nummer 14B.  

Een reportage van Jurgen van den Bos

Afgelopen donderdag was er weer een zitting bij de rechtbank. De zaak is aangespannen door Paul Stoffer. Hij woont sinds een jaar naast het pand dat al ruim drie jaar leeg staat en waarvoor hij zich volgens de gemeente vooral geen zorgen hoefde te maken. Stoffer: “En toen ik ging tekenen voor het huis, bleek dat een aanvraag was gedaan voor een pension.”

De buurt maakt zich zorgen voor een herhaling van zetten en heeft al jaren ruzie met de eigenaar van het pand; Marc Kok. Die zegt in een reactie dat de overlast zwaar wordt overtrokken door de buren: “Ik heb bovendien bij een vorige zitting mijn excuses aangeboden.” Kok garandeert dat er duidelijk afspraken komen over de opvang van Oosteuropese werknemers.

Het kan ook nog zijn dat er toch een hotel komt voor toeristen. Dat is de buurt een groot voorstander van. “In dat geval vrees ik dat de overlast voor de buurt nog groter zal zijn, want hotelgasten heb ik niet in de hand,” waarschuwt Kok.

De rechtbank beslist over enkele weken over de bestemming van Vooreiland 14B.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.