Medemblik Actueel.

Algemeen

Onderzoek dood vierjarige Luna Wognum mogelijk volgende week al van start

Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos
Foto: RTV NH/Jurgen van den Bos

Wognum – De inspectie voor onderwijs start mogelijk volgende week het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Luna op de basisschool Hieronymus in Wognum. De inspectie is bezig met voorbereidingen, maar laat niets los over het onderzoek gezien de gevoeligheid en de aard van het ongeval. Luna overleed op 30 augustus aan de gevolgen van een ongeluk eerder die week tijdens het spelen op het schoolplein.

Aanvankelijk zou er geen onderzoek komen, omdat volgens de politie en het schoolbestuur de leerkrachten niets te verwijten valt. “Toch is het goed dat een derde partij het ongeval onderzoekt,” zegt algemeen directeur Hans Vermeulen van de stichting katholiek onderwijs West-Friesland, schrijft onze nieuwspartner RTVNH. 

Ouders en leerkrachten van de Hieronymusschool zijn inmiddels ingelicht over de komst van het onderzoek. Op school is nog altijd een stilteplek ingericht om Luna te herdenken.

Reageren via facebook