Medemblik Actueel.

Bedrijven

Werkzaamheden PWN aan de Kamgras in Wognum

Wognum – Deze week (8 tot en met 12 september) vervangt het PWN enkele aansluitleidingen aan de Kamgras in Wognum. Het drinkwaterbedrijf PWN heeft na een klacht van de bewoners het drinkwater gecontroleerd.

Testresultaten

Uit testresultaten die nu bekend zijn blijkt dat er sprake is van een verontreiniging in de bodem, mogelijk van een benzine- of olieachtige aard. Hiervan zijn sporen aangetroffen in het drinkwater en daarom gaat het PWN preventief de waterleiding vervangen. Op basis van het onderzoek door PWN is er geen directe relatie te leggen tussen de kwaliteit van het drinkwater en de gezondheid. Ook zijn er geen wettelijke overschrijdingen in het drinkwater gevonden.
Onderzoek bodemverontreiniging

De Regionale Uitvoeringsdienst Noordholland-Noord onderzoekt op dit moment de exacte plaats en grootte van de bodemverontreiniging.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling openbare ruimte via telefoonnummer: (0229) 85 60 00.

Reageren via facebook