16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:26
Medemblik Actueel.

Politie pakt auto’s, boten en contant geld af bij inval Medemblik

Medemblik – Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft gisteren twee woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. Afgelopen winter werd in een bedrijfsloods in Wervershoof een hennepkwekerij met 850 planten gevonden.

Het onderzoek heeft er toe geleid dat er gisteren drie boten, één Harley Davidson motorfiets en vier luxe personenauto’s (onder andere een Mercedes Benz 460 en een Volkswagen Transporter) conservatoir inbeslag zijn genomen. Ook werd er een geldbedrag van 22.000 euro aangetroffen en afgepakt. Tevens zijn er twee Medemblikkers van 49 en 50 jaar aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van het telen van hennep in de loods en het witwassen van de opbrengst. De Medemblikkers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Misdaad loont niet

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties (politie en Openbaar Ministerie) duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker vroegtijdig beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Dit conservatoir beslag vindt plaats om te voorkomen dat verdachten hun vermogen buiten het bereik van justitie brengen. Het criminele vermogen wordt door de beslaglegging gefixeerd, waardoor de verdachte dat bezit niet meer kan verkopen of laten verdampen. Volgt veroordeling tot een geldboete, of legt de rechter een ontnemingsmaatregel op, dan kan dat geheel of gedeeltelijk uit het beslag worden verzilverd. Het vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?