Hangjongeren zorgen voor einde trapveldje Plan West Medemblik

Medemblik – Het trapveldje aan de Kanaalstraat in Plan West gaat op de schop om zo het overlast van de hangjongeren op te lossen. Door de hangjongeren blijken de gemoederen tussen de voor,- en tegenstanders van dit veldje soms hoog op te lopen. 

De oudere jeugd blijkt voor flink wat overlast te zorgen bij de woningen aan de Waterborg, in deze woningen wonen hoofdzakelijk senioren. Overlast in de vorm van lege bierflessen, lawaai-overlast tot ’s avonds laat. 1 man heeft er wat van gezegd en deze werd direct stijfgescholden met de meest erge ziektes.

De gemeente heeft nu besloten dat er een zogenoemd panna-veld moet komen, dit is een veld van 6 bij 9 meter en daarmee een stuk kleiner dan het huidige veld, de bewoners van de Waterborg en de gemeente denken dat er door deze maatregel vooral jonge kinderen zullen komen.  De hangjongeren krijgen langs het spoorlijn een voetbalkooi, deze wordt binnenkort aangelegd. De bewoners aan de kant van de Kanaalstraat denken er juist weer heel anders over, zij vinden dat nu de jonge kinderen worden gestraft door de fratsen van de hangjongeren.

1 bewoonster verteld “het is beter dat de gemeente Medemblik en de politie veel strenger optreden en de hangjongeren harder aanpakt.”  Dat het huidig veldje blijft bestaan is vrijwel uitgesloten, het panna-veld is namelijk al besteld en wordt binnenkort geleverd.

Wethouder liegt? 

In het interview met de wethouder zegt deze dat er met de buurtvereniging twee keer om tafel is geweest om hier over te praten en dat zij toestemming hebben gegeven om het panna-veldje te realiseren. Cindy van der Vliet-Arends spreekt dit ten stelligste tegen, zij zegt tegen ons dat er absoluut geen toestemming is gegeven voor het plan van de gemeente. Zij blijft daarom ook doorvechten om het huidige veldje te behouden. Het panna-veld dat besteld is kan gemakkelijk ergens anders in Medemblik worden geplaatst.

Verhitte discussie

Op facebook is een verhitte discussie gaande  op ons bericht dat er gisteren tv-opnames zouden worden gemaakt over het trapveldje. Nog een hekel punt is het feit dat het huidig veldje gebouwd is betaald door de bewoners van Plan West zelf,

Arjan Cabalt schrijft op Facebook, “Voor dit voetbal veldje hebben we ongeveer 7 jaar geleden in onze wijk sponsers (burgers) gezocht. En de sponserloop gelopen bij de skeelerbaan. En vaders geholpen met het bouwen van het veldje. dus niks dit veldje weg halen !! Of kleiner maken.”

Miranda Timmer Paarlberg vraag zich af of de gemeente wel de knip heeft getrokken richting de buurtvereniging, “Hebben jullie er nu niks meer over te zeggen dan? Of hebben jullie er een “vergoeding” voor gekregen? Ik vind t niet kunnen. . Het is voor de kids laat ze……” .

De woordvoerster van de buurtvereniging Cindy van der Vliet-Arends legt de vinger op de zere plek richting de hangjongeren, “Onder overlast wordt verstaan: pissen onder de portaals, trappen tegen de garage deuren, ’s nachts met 20 man bier drinken op het trapveldje en de flesjes er daar laten liggen enz… Het gaat niet om de kinderen die er gewoon overdag voetballen…. Daar heeft niemand last van.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.