8.8 C
Medemblik
27 oktober 2020 06:43
Medemblik Actueel.

Open Monumentendag met als thema “Op Reis” in het Witte Kerkje Sijbekarspel

Sijbekarspel – Op zaterdag 13 september aanstaande zal burgemeester Frank Streng om 10:30 uur de officiële opening verrichten van de Open Monumentendag in het Witte Kerkje in Sijbekarspel.  In het Witte Kerkje exposeren op zaterdag 13 en zondag 14 september 2 kunstenaars en een vormgever uit de regio. 

Leentje Linders (Sijbekarspel)

Par Avion door Leentje Linders
Par Avion door Leentje Linders

De kunstenares/etser Leentje Linders mag zich verheugen in een grote bekendheid. Deze bekendheid verkreeg ze door haar dynamische etsen over sport, maar vooral door haar virtuoze etsen waarin ze allerlei aspecten uit de luchtvaart en scheepvaart verwerkt. Met haar gevoel voor schoonheid, perfectie en creativiteit weet ze heden en verleden te verenigen in haar kunstwerken die tot de verbeelding spreken.

Haar werk is bekend tot over de Nederlandse grenzen. En degene die vaak vliegreizen maakt of in de luchtvaart werkzaam is, heeft ongetwijfeld kennis gemaakt met haar andere passie: de luchtvaart.
Zij werkte in opdracht van Fokker, Schiphol, KLM/Air France, Transavia, Martinair, de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, John F. Kennedy International Airport, de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht, de Koninklijke Nederlandse Marine, de Nederlandse en Noorse Marine Luchtvaartdienst. Ook koningin Beatrix is een van haar opdrachtgevers.

Mai Movrin (Hoorn)

Infiniti Flowers door Mai Movrin
Infiniti Flowers door Mai Movrin

Gefascineerd door de natuur met zijn immens adaptiefvermogen, het continu in beweging zijn, evoluerend tot nieuwe vormen, symbioses, houd ik mij in mijn werk bezig met de tegenstelling tussen kracht en kwetsbaarheid in relatie tot het thema ‘natuurlijke geborgenheid’.

Geborgenheid impliceert kracht maar ook kwetsbaarheid; kwetsbaarheid is de kracht van de geborgenheid, zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Deze spanning tussen kracht en kwetsbaarheid vertalend in vorm, materiaal en structuur, contrasterend èn daardoor elkaar versterkend, tot een harmonisch geheel is de kern van mijn werk. Kracht en kwetsbaarheid gaan binnen deze tegenstelling een verbintenis aan zowel inhoudelijk als in beeld. Dat resulteert oa in beelden van hout overweldigend in hun monumentale vormentaal en subtiel in detail en verbinding.

In mijn materiaalgebruik blijf ik dicht bij de natuur: onbewerkt maar daardoor vergankelijk. Wat blijft is de herinnering aan het werk in de vorm van een reliek.

Agnes Clevers (Benningbroek)

Ontwerp Agnes Clevers
Ontwerp Agnes Clevers

Agnes Clevers starte in 1986 als freelance designer voor Amex en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds 1 van haar opdrachtgevers. Het bedrijf is nu bekend onder de naam Mexx. Agnes Clevers maakt als textieldesigner otnwerpen voor stoffen. Haar ontwerpen reizen de hele wereld over.

Op zondag 14 september geeft Bas Westerhof een orgelconcert van 13.45 tot 14.15 uur. Dit is onderdeel van de drie fietsorgelconcerten die deze middag worden gehouden. Start om 13.00 uur in de kerk van Sijbekarspel.

Reageren via facebook