Mogelijk overlast door helicopters tijdens oefening marine

apacheNoord-Holland – Eenheden en helikopters uit verschillende landen trainen van 8 tot en met 22 september in internationaal verband. Diverse militaire toestellen gaan de eenheden vervoeren. Daarbij zullen zij gebruik maken van Vliegbasis Leeuwarden en Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder. Internationale anti-terreuroefeningen vinden de komende weken plaats in het noorden van Nederland, zoals op de Marnewaard, Vliehors Range op Vlieland en de kop van Noord-Holland. Buitenlandse militaire toestellen verzorgen het transport van de eenheden.

Zo zijn er op donderdag 4 en vrijdag 5 september transporttoestellen op vliegbasis Leeuwarden geland met personeel en materieel ter voorbereiding. En maken helikopters tijdens de gehele periode gebruik van de faciliteiten, zoals tanken, op vliegbasis Leeuwarden en de Kooy in Den Helder en op marineschepen. Er wordt zowel overdag als ’s avonds gevlogen tot uiterlijk 23:00 uur. Eventuele nachtvluchten vinden plaats boven zee in het kader van geluidsbeperking.

De oefenwaarde is vooral groot dankzij het optreden in internationaal verband. Vliegbewegingen Deze internationale oefening gaat gepaard met extra vliegbewegingen in Noord-Nederland van voornamelijk helikopters.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.