16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:42
Medemblik Actueel.

Wakker Dier nomineerd Aldi als liegbeest 2014

Medemblik – Wakker Dier heeft weer verschillende bedrijven genomineerd voor de titel ‘Liegbeest 2014’. Onder de genomineerden de Aldi met o.a. vestigingen in Medemblik en Zwaagdijk-Oost. 

Op de verpakking van Milsani roomboter van de Aldi, staat een plaatje van een koe in de wei, terwijl Aldi volgens Wakker Dier zelf zegt geen weidemelk te gebruiken. Bij vleesvervanger Valess is een dolblije koe in de wei te zien. ”Maar wordt gemaakt van melk zonder weidegarantie en eieren van kippen die nooit buiten komen.”

De overige genomineerdern zijn: Jan Pannenkoek, Valess, John West, Plus en de Coop. John West is in het vizier van Wakker Dier terechtgekomen doordat op het blikje van de vispaté zalm niets staat over de kooieieren die erin zijn verwerkt. Verder kan het Wakker Dier niet bekoren dat Coop plakjes gebakken plofkip verkoopt met tekst die de smaak beschrijft als ”eerlijk en puur, zoals de natuur het heeft bedoeld”.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?