Medemblik Actueel.

DVO Wognum Nicols 2 wint 1e bekerwedstrijd

Wognum – Na een 0-2 gewonnen oefenwedstrijd vrijdag 29 augustus tegen Volendam 2, was afgelopen maandagavond de officiële start van (het nieuwe) DVO Wognum Nicols 2 in het bekertoernooi. De tegenstander in sporthal de Bloesem was het eerste elftal van het zeer ambitieuze Reigerboys uit Heerhugowaard.

Coach Rudi Fine was helaas afwezig, waardoor interim-coach Ferdy Kaleveld op de bank plaats nam en het team één belangrijke opdracht meegaf: “Mijn eerste wedstrijd als coach van Nicols wordt niet verloren!”

Mark van der Gracht en Wietse Sijm waren door ziekte en blessure niet aanwezig, maar hierdoor waren er weer 2 nieuwe gezichten in het team te bewonderen. Joost Langedijk is dit seizoen vast overgekomen vanuit de A1 en Wouter Doodeman (speler A1) debuteerde vandaag in de senioren van DVO Wognum Nicols…en beiden deden het fantastisch.

De Nicols startten door de nieuwe samenstelling nog onwennig, waardoor Reigerboys de eerste speldenprikjes kon uitdelen. Door een gebrek aan scherpte kwam Reigerboys daarna ook op voorsprong. Echter rechtte men de rug aan Nicols zijde (“Jongens, kom op nou effe!”) en na een geweldige individuele actie van spits Robin Boots stond al snel de 1-1 op het bord. Na de aansluitingstreffer had DVO Wognum Nicols 2 de wedstrijd totaal onder controle.

Door kleine tactische aanwijzingen van interim-coach Kaleveld creëerde men een legio kansen, en ontbrak er behalve de afronding weinig aan het spel. DVO Wognum Nicols 2 tilde de eindscore naar 4-1 via nog een doelpunt van Boots, een geweldige actie van Rick Bakker en een doelpunt van Joost Langedijk.

Al met al een mooie wedstrijd voor het toegestroomde publiek en een goede uitgangsituatie voor de return. Vrijdag 12 september start DVO Wognum Nicols 2 de competitie tegen VIOS’79 1 in sporthal de Doorbraak in Warmenhuizen.

Reageren via facebook