Station Hoorn straks verboden voor mensen zonder ov-chipkaart

Verboden toegang
Verboden toegang

Hoorn – Als u familie/vrienden wilt uitzwaaien op station Hoorn dan zult u dat binnenkort op het parkeerplaats moeten doen want op het perron is het straks verboden toegang voor u. De NS sluit de poorten voor mensen die geen OV-Chipkaart hebben. 

In Nederland zijn ruim vierhonderd treinstations. Bij de 82 stations waar de toegangspoortjes dichtgaan, stapt 90 procent van alle treinreizigers in of uit de trein. Daarom komen op de andere stations geen toegangspoortjes en blijven die stations dus vrij toegankelijk.

”We wilden alleen poortjes plaatsen op de stations waar de grootste reizigersstroom zich verplaatst”, aldus een NS-woordvoerder.

Regeringspartijen VVD en PvdA lieten in maart nog weten dat niet alle stations moeten worden afgesloten voor mensen zonder geldig vervoersbewijs. De NS gaat hierover in gesprek met gemeenten. Niet-reizigers zouden met een tijdelijke gratis pas toch toegang kunnen krijgen. Ook hulpverleners houden altijd toegang tot de stations.

De poortjes zijn bedoeld voor de sociale veiligheid te verhogen en om zwartrijden te voorkomen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.