Medemblik Actueel.

Musea

Reünie voor Bello begint in Bergen

belloMedemblik|Hoorn – Stoomlocomotief Bello viert dit jaar haar 100e verjaardag. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik gaat het jubileumjaar voor de beroemde locomotief in september afsluiten met een bijzondere Reünie. Bello reist naar plekken en ontmoet soortgenoten uit het verleden. De reünie begint tijdens de Open Monumenten Dag op 13 september. Deze dag staat geheel in het teken van het thema reizen.

Die zaterdag wordt Bello per dieplader vervoerd en tussen 14:00 uur en 21:00 uur opgesteld in de centrum van het dorp Bergen. Min of meer op de plek waar vroeger het stationsgebouw stond. Tussen 1934 en 1955 heeft de locomotief dag in dag uit langs deze plek gereden. Sinds restauratie in 1985 rijdt de locomotief op de Museumspoorlijn tussen Hoorn en Medemblik.

Reageren via facebook