31.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 21:55
Medemblik Actueel.

Regiobank blijft gewoon in Andijk..

Foto: De Andijker
Foto: De Andijker

Andijk – Een kwart eeuw geleden begon Bert Vrolijk een verzekeringskantoor in zijn bijkeuken. Nu, 25 jaar later, is het bedrijf nog steeds in handen van de familie, maar er is heel wat veranderd. Zo bevindt het bedrijf zich inmiddels in een statig pand aan de Kleingouw. Naast een verzekeringskantoor is er ook alweer twintig jaar de RegioBank. Bovendien heeft Bert in 2008 het stokje doorgegeven aan zijn zoon Arend Vrolijk, die het bedrijf sindsdien met veel plezier leidt. En het bedrijf kan nog wel vijfentwintig, of zelfs vijftig jaar mee, want in 2013 werd in het gezin van Arend en Marleen Vrolijk zoon Thijmen geboren. De dreumes komt met zijn moeder elke dag even op kantoor kijken en wordt gekscherend al ‘de nieuwe directeur’ genoemd.

Jong geleerd…

Zoals Thijmen regelmatig langskomt op de zaak, zo was Arend als tiener ook vaak in zijn vaders bedrijf te vinden. Vader Bert leerde hem de beginselen van het vak, zodat Arend als middelbaar scholier al belastingaangiftes deed. In 2002, na zijn vervolgopleiding, kwam Arend in het familiebedrijf werken. Toen Arend in 2008 eigenaar werd, zette hij in op het digitaliseren en verder professionaliseren van het bedrijf. Zo kan het kantoor ook in de toekomst aan de wensen van de klanten tegemoet blijven komen. Op de veel gestelde vraag: ‘Jullie blijven toch wel?’, antwoordt Arend dan ook met een volmondig ‘ja’

“We blijven in Andijk”

Andijkers hoeven wat Arend en Marleen betreft niet te vrezen dat het laatste bank- en verzekeringskantoor uit ons dorp verdwijnt. Arend: “We gaan niet naar een ander dorp, we willen blijven zitten waar we zitten. De natuurlijke groei van het bedrijf willen we voortzetten.” De (verre) toekomst ziet er ook rooskleurig uit, want zoon Thijmen heeft al interesse getoond in het werk op kantoor. Belastingaangiftes invullen is voor nu nog wat te hoog gegrepen, maar de computers uitzetten kan hij al als de beste!

Voor het hele interview verwijzen wij u door naar de website van De Andijker. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?