19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:22
Medemblik Actueel.

Nieuw schaakseizoen bij De Pionier Abbekerk

Abbekerk – Weggerukt van de vakantie waren er toch 12 spelers aanwezig op onze eerste speelavond, donderdag de 28e augustus 2014. Er was niets voorspelbaar aan deze avond, ofwel, rare uitslagen. Toine Molenaar / Bas Hoepelman en dat zou gewonnen moeten worden door Toine, maar Bas ging met de winst naar huis. Gerco Stapel / Lukas Boots, Lukas is onze kampioen, maar daar was Gerco niet gevoelig voor en hij ging breed glimlachend de deur uit. Klemens Schaffer / Arnold Velthuis ook hier weer verrassing de winst was voor Arnold. Kees Ooms / Sake Sijtsma, knarsetandend moest Kees genoegen nemen met remise.

Nu een verwachtte uitslag Theo Laan / Kees Haakman, die was voor Theo. Adrie Molenaar / Jouke van Groningen, Adrie speelt steeds beter en wel zo dat hij met het punt naar huis ging. De 4e september 2014, was alweer onze tweede avond en weer met 12 fanatiekelingen, die 1 doel voor ogen hadden, winnen! Op zo’n avond valt ook meteen het tempo op, Victor Groeneveld / Adrie Molenaar waren na 37 zetten klaar (winst voor Adrie). Op dat moment was men in de 17e zet bij Kees Ooms en Theo Laan en in de 14e zet bij Lukas Boots en Toine Molenaar (winst voor Lukas). Bas Hoepelman / Arnold Velthuis, wederom een verrassende uitslag, ook nu won Bas, vorige week van Toine en nu van Arnold. Lukas kwam een aantal keren zorgelijk kijken, want misschien moet hij wel volgende week tegen Bas Hoepelman.

Kees Ooms / Theo Laan en ook nu voor Theo de volle winst. Dale Neijzing / Klemens Schaffer, de bookmakers zetten hun geld op Klemens, maar die konden naar hun centen fluiten, want Dale en Klemens kwamen remise overeen. Jouke van Groningen / Kees Haakman ging heel lang gelijk op maar Kees schaakt al ruim 50 jaar (met 2 kreeg ie z’n eerste pionnetje) dus de winst was voor Kees.

Voor onze nieuwe lezers, we schaken op donderdagavond en beginnen dan, in principe, om 20.00 uur, maar het Westfries kwartiertje is ook hier doorgedrongen. Onze locatie is Het Nieuwe Bonte Paard, Dorpsstraat 54, 1657 AD Abbekerk. U kunt altijd binnen lopen en even de sfeer proeven, maar indien u toch een partijtje wil spelen, mail dan naar ondergetekende, zodat de wedstrijdleider een tegenstander voor u heeft.

De leden melden zich uiterlijk 24 uur van te voren af, zodat de wedstrijdleider het oneven aantal kan voorkomen. Kijk ook nog eens naar onze website www.depionier.eu die zorgvuldig wordt bijgehouden door onze webmaster Nina Alleries. Daar vindt u ook de ranglijst na 2 partijen. vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook