13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 02:16
Medemblik Actueel.

Concurrentiebeding in tijdelijke arbeidscontracten straks verboden

West-Friesland – “Het is binnenkort toch echt voorbij met het concurrentiebeding in tijdelijke arbeidsovereenkomsten”, aldus Gerard Wuite van het gelijknamige recherche- en incassobedrijf uit Zwaag.

Na veel (te) lange tijd worden de beoogde veranderingen in de toepassing van het concurrentie- en relatiebeding in de arbeidsovereenkomst doorgevoerd. “Jarenlang werden werkgevers beschermd tegen concurrentie van mensen in wie zij zelf geïnvesteerd hadden, maar waren de bedingen voor werknemers inbreuk op de vrije arbeidskeuze. Dit gaat per 1 januari 2015 veranderen,” schrijft Arno Ruitenbeek op zijn website.

Het relatie- en concurrentiebeding mag vanaf volgend jaar niet meer worden opgenomen in tijdelijke arbeidscontracten. Voor contracten voor onbepaalde tijd en reeds bestaande contracten geldt dit niet.

Reageren via facebook