20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:56
Medemblik Actueel.

Zaterdag 13 september topband “TRISTAN” bij Jazz & Pop in Cultura Andijk

Tristan mirror new 2014Andijk – ”The best of the seventies brought to 2014” is wat TOTO en zanger Steve Lukather schreef toen hij voor het eerst de muziek hoorde van TRISTAN! “Feel Good” vintage Acid Jazz muziek met de energie, vibe en sound van 2014 gebracht door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten van dit moment in Europa.

Funky gitaren, Hammond, Fender Rhodes en syths ondersteund door een rhythm sectie die al jaren samen spelen. Overgoten met een heerlijke saus van percussie. Dit alles geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waar haar prachtige stem schittert als nooit tevoren. De muziek brengt je terug naar die te gekke sound uit de jaren zeventig.

Op hun debuut album “Full Power”, wat merendeels live is ingespeeld worden zij ook nog ondersteund door een blazersectie , string sectie en een grote schare achtergrond zangers en zangeressen. De muziek doet je denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy, en klassieke acid Jazz acts zoals Incognito en de Brand new Heavies. Maar Tristan creëerde een heel eigen sound door middel van de “high energy “grooves, de kwaliteit van de composities, opnames en arrangementen.

“Full Power” is dan ook een heel fris debuut album van een band bestaande uit “echte” muzikanten. Als je van “plasic” bedachte artiesten houdt waar niets meer echt aan is dan is deze band misschien niet jouw keuze, maar als je aan de andere kant houdt van tof geschreven en live gespeelde Acid Jazz gespeeld door goede muzikanten dan is Tristan precies waar je naar op zoek bent!

Bandleden

  • Vocals: Evelyn Kallansee, drums: Sebastiaan Cornelissen
  • Bas: Frans Vollink, keys: Coen Molenaar
  • Gitaar: Dorus Oomen, percussie: Martin Gort

Jazz & Pop gaat dus weer van start met uitstekende muzikanten zoals altijd! Zorg dus dat je er weer bij bent. We starten om 22.00 uur en de entree = € 7,50/€ 5,==(donateurs/65+) Meer info op 0228591252, www.jazzenpopandijk.nl en www.tristanmusic.eu

Ook dit jaar heeft Jazz & Pop weer de maximale € 2500,= subsidie ontvangen van Fonds Podiumkunsten.

Tot zaterdag

Reageren via facebook