19.3 C
Medemblik
7 augustus 2020 10:56
Medemblik Actueel.

Omring Symposium ‘Zo woon ik in 2040’ een groot succes

symposiumHoorn – Op dinsdag 26 augustus organiseerde Omring i.s.m. Ascom, Van der Laan en Ziggo in het Van der Valk-hotel in Hoorn het Omring symposium ‘Zo woon ik in 2040’ met drie inspirerende sprekers over wonen en de toekomst. Dit waren Jan Depping van Microsoft, Daan Dohmen van FocusCura en Alexander Klöpping, internet-ondernemer en bekend van VARA-programma De Wereld Draait Door.

De kansen en gevaren van de toekomst

De ruim 300 belangstellenden werden meegenomen in de toekomst en wat ICT hier voor ons in kan betekenen. In kansen, maar zeker ook in gevaren. Hoe kan het ons helpen bij beter oud worden en bij lang thuis wonen? Jan Depping ging in op de ontwikkelingen en wat er allemaal nu al mogelijk is.

Daan Dohmen richtte zich op de praktische toepasbaarheid van techniek in de trends. Alexander Klöpping vertelde de aanwezigen iets over de kansen en gevaren van het internet. Ook Ben Baars, pionier van THUIS. (zie www.thuislab.nu), stond op de lijst van sprekers. Zijn betoog hield in dat we naast alle mooie techniek ook oog moeten houden voor het persoonlijke contact.

Bij elke spreker was er gelegenheid voor het stellen van enkele vragen en tijdens het symposium kon er worden getwitterd via de hashtag #wonen2040 externe website .

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?