Medemblik Actueel.

Motten op z’n mooist

Altijd als eens ’s nachts in het bos willen zijn en de wondere wereld van nachtvlinders willen beleven?

Bonte Bessenvlinder
Bonte Bessenvlinder

Medemblik – Op 6 september 2014 is het weer zover! Iedereen kent ze wel: “motten”, maar wie staat er nou eigenlijk bij stil dat er meer dan 2.000 verschillende soorten voorkomen in Nederland in alle kleuren van de regenboog? Op deze avond plaatsen we weer ons speciale nachtvlinderdoek (een groot wit laken met een speciale vlinderlamp) op Camping Wieringerrand in het Robbenoordbos, in de hoop vele mooie soorten nachtvlinders waar te nemen.

Deze vlinders komen af op het licht en gaan vervolgens op het witte laken zitten zodat we ze rustig kunnen bekijken. Soms levert dit niet alleen nachtvlinders op maar komen ook kevers, libellen en vliegen af op het licht. Deelname is gratis, we verzamelen om 20:30 uur nabij de ingang van Camping Wieringerrand, Den Oeverseweg 12, 1774 NB Slootdorp.

We zullen tot zeker 23:00 actief zijn. Men kan zelf het tijdstip van vertrek bepalen. Voor meer informatie: educatie@wierhaven.nl

Reageren via facebook