Hoornse Oldtime Stringband in het Groene Kerkje Lambertschaag

Oldtime Stringband
Oldtime Stringband

Lambertschaag – The Oldtime Stringband is afkomstig uit Hoorn, Amsterdam en Den Haag. Drie jaar geleden bij elkaar gekomen naar aanleiding van een documentaire presentatie van Banjo speler en koeienschilder Ruud Spil. Na een eerste keer spelen met elkaar volgden al snel diverse optredens. Een eerste cd zag na een half jaar het daglicht. Een mix van bluegrass, oldtime en cajun muziek. Niet alleen wordt er geput uit het amerikaanse repertoire van voor 1940 maar ook uit modernere amerikaanse folkinvloeden met de zg “oldtime feeling” .

Goede reacties uit binnen en buitenland resulteerden in nieuwe optredens in Nederland maar ook een korte Engelse tournee werd gedaan. Twee nummers van de eerste cd stonden wekenlang in de top 25 van een groot Amerikaans internet radiostation.

In mei 2014 werd de tweede cd “Chicken Crows For Day” uit gebracht. Deze cd krijgt op dit moment lovende resensies op diverse website in tijdschriften. In juli van dit jaar werd er een tour van tien dagen in Californië gedaan.

The Oldtime Stringband is:

 • Shelly O’Day – Zang, gitaar en autoharp
 • Ton Knol – Gitaar en zang
 • Ruud Spil – Banjo, zang
 • Nout Grupstra – Cajun Accordion, fiddle, zang
 • Nico Keereweer – Fiddle, zang
 • Nico Druijf – Contrabas en zang

Details:

 • Wanneer: Zaterdag 6 september ’14
 • Hoe laat: Vanaf 20.30 uur
 • Entrée: € 12,00
 • Waar: Het Groene Kerkje Noordeinde 28 1658CB Lambertschaag
 • Informatie: 0229-582752 of info@hetgroenekerkje.nl