Gewonde politiemedewerkers aan het roer bij zeilrace Miles4justice Medemblik

Miles 4 Justuce Lemsterakenrace 2013Medemblik – Na een zeer succesvolle eerste editie van de zeilrace voor politiemedewerkers, staat op donderdag 11 september 2014 de Regatta Haven van Medemblik weer volledig in het teken van de Lemsterakenrace. Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) en Stichting Miles4Justice bedanken met deze zeilwedstrijd ruim 80 politiemedewerkers die tijdens hun werk psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt voor hun inzet voor veiligheid en leefbaarheid in Nederland

“Agent gewond bij schietpartij ”, “Aanslag op agent door betrapte dieven” en “Dronken man aangehouden voor geweld tegen hulpverleners”. Helaas zien we dergelijke koppen maar al te vaak in de krant. Reden genoeg voor Stichting Miles4Justice en Stichting Waardering Erkenning Politie om de koppen bij elkaar te steken en deze bijzondere politiemannen en -vrouwen in het zonnetje te zetten.

Aan boord van een van de Lemsteraken nemen de hulpverleners actief deel aan een wedstrijd om de cup. Zo kunnen ze energie opdoen en even los komen van de alledaagse beslommeringen. Enkele enthousiaste deelnemers van de succesvolle eerste editie in 2013 zijn er dit jaar opnieuw bij:

  • “Het was echt een hele belevenis om op die mooie zeilschepen mee te varen en mee te werken. Ik kon mijn hoofd helemaal leegmaken!”
  • “Ik wil dolgraag weer meedoen dit jaar. Niet alleen vanwege het uitwaaien en ontspannen. Het was ook heel bijzonder om collega’s te ontmoeten die net als ik een ernstig geweldsincident hebben meegemaakt.”

Stichting Miles4Justice

Stichting Miles4Justice vraagt sinds 2009 aandacht voor (schendingen van) mensenrechten. De oprichters en mensenrechten advcocaten Carry Hamburger en Geert-Jan Knoops hebben naast een passie voor recht een absolute passie voor zeilen. Miles4Justice maakt het mogelijk om beide passies te combineren. Middels de vele gewonnen zeilwedstrijden met het schip “Miles4Justice” wordt aandacht en sponsoring gevraagd om aandacht te vragen voor (schendingen van) mensenrechten.

Ieder jaar worden ook zeilwedstrijden georganiseerd om bepaalde groepen in het zonnetje te zetten. In 2014 is dit gedaan middels de Miles4Justcie Cup voor 150 gewonde veteranen op 14 juni 2014 en de Lemsterakenrace voor 80 gewonde agenten op 11 september. www.miles4justice.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.