Medemblik Actueel.

Politiek

Grote zorgen bij PvdA over jeugdzorg in 2015. Komt het wel in orde?

dirk kuipersMedemblik – Op 1 januari is de gemeente Medemblik verantwoordelijk voor de jeugdzorg, gaat de werkorganisatie van start die de participatiewet voor de gemeente gaat uitvoeren ,en is de gemeente verantwoordelijk voor persoonlijke verzorging en begeleiding en moet de raad kaders gesteld hebben voor het verlenen van huishoudelijke hulp. Over dat laatste heeft GroenLinks ook al aandacht gevraagd.

Om meer te weten te komen hoe ver de gemeente al is met deze participatiewet heeft de fractie van de PvdA bij monde van (ex-wethouder) Dirk Kuipers het college enkele vragen gesteld.  Zo wil de PvdA weten of er al contact is gezocht met jeugdinstellingen om contracten af te sluiten zodat de zorg op 1 januari verleend kan worden, en of de gemeente op schema ligt met deze onderhandelingen.  Dit moet wettelijk voor 1 november aanstaande geregeld zijn.

Maar ook wil de PvdA weten over de inzet van middelen voor jeugdzorg en WMO. Verder is de PvdA verbaasd dat de beloofde termijn voor de wijkteams, deze zouden op 1 september jl. worden gepresenteerd niet is gehaald en willen zij van het college weten waarom dit niet is gelukt.

Een andere vraag is waarom de beloofde medewerker van het CJG die gedurende vaste tijden op een basisschool aanwezig zou zijn nog niet werkzaam is, in april/mei van dit jaar zou er al een pilot worden gestart maar tot op heden is dit nog niet gebeurd.

De PvdA vraagt zich verder af waarom er al een directeur voor de werkorganisatie is benoemd zonder hier de raad over te informeren.

 

 

Reageren via facebook