22.9 C
Medemblik
14 augustus 2020 13:40
Medemblik Actueel.

Gevaarlijke situaties door klei op de weg.

klei
Gladde wegen door klei

West-Friesland – Niet alleen gladheid door bevriezing zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Gladheid door klei op de weg kan ook tot ongelukken leiden. Zeker in de natte jaargetijden komt vervuiling van de weg met klei vaak voor. Agrariërs en loonbedrijven rijden dan met trekkers en aanhangwagens over de weg, terwijl de banden onder de klei zitten. Het besmeuren van de weg is bij wet verboden. Gebeurt het toch, dan is de vervuiler aansprakelijk en moet hij de weg schoonmaken. Anders doet het Hoogheemraadschap het op kosten van de vervuiler.

In de maanden met veel neerslag controleert het Hoogheemraadschap de wegen extra op vervuiling. Dit geldt voor de ongeveer 1400 kilometer aan plattelands- en verbindingswegen die zij in beheer hebben.

Het is voor agrariërs en loonbedrijven verplicht om waarschuwingsborden te plaatsen. Deze borden wijzen de weggebruikers op de gevaarlijke situatie. Pas als de werkzaamheden zijn afgelopen en de weg weer schoon is, mogen de borden worden weggehaald.

Het plaatsen van waarschuwingsborden is in het belang van de verkeersveiligheid en ontslaat agrariërs niet van hun plicht de weg ook tijdens werkzaamheden schoon te houden.

Informatie

Voor vragen of klachten over vervuilde wegen kunt u contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van het Hoogheemraadschap, telefoon 072 – 582 8282.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?