33% 65-plussers gemeente Medemblik alleenstaand

eenzaamheid ouderenMedemblik – Nederland transformeert van een verzorgingssamenleving naar een participatiesamenleving. Burgers moeten meer en meer beroep doen op hun eigen kracht en ondersteuning vanuit hun informele netwerk. Het beschikken over sociale contacten wordt daardoor belangrijker.

Eenzaamheid
Een aanzienlijk deel van de ouderen beschikt niet over sociale contacten of een informeel netwerk. Eenzaamheid is een groeiende problematiek onder ouderen. Van de ruim 2,9 miljoen 65-plussers voelen bijna 900.000 mensen zich eenzaam. Eenzaamheid heeft een negatieve invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven. Het bestrijden van eenzaamheid wordt daarom belangrijker voor gemeenten.

33% alleenstaand

In de gemeente Medemblik is maar liefst 33% alleenstaand van alle 65-plussers. De gemeente Medemblik is samen met vrijwilligersorganisaties bezig dit percentage terug te dringen. Maar de grootste verantwoordelijkheid ligt bij de omgeving en het sociale netwerk van deze alleenstaanden.  Heeft zo iemand geen netwerk dan wordt er vanuit de gemeente een bijdrage geleverd om het eenzaamheid terug te dringen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.