12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:03
Medemblik Actueel.

GroenLinks: Vraagtekens bij kwaliteitseisen WMO na 1 januari 2015

vraagtekenMedemblik – Al geruime tijd is bekend dat op het gebied van zorg per 1 jan. 2015 veel verandert. Verantwoordelijkheden op het gebied van participatie, jeugdzorg en de WMO( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) komen bij de gemeentes te liggen.

Het rijk heeft daarbij bedacht dat gemeentes dit goedkoper kunnen doen, dus gaan die veranderingen gepaard met forse bezuinigingen. Zo ook bij de verstrekking van huishoudelijke hulp bij ouderen en gehandicapten. Onze gemeente heeft samen met andere Westfriese gemeentes raamovereenkomsten afgesloten met organisaties die deze hulp leveren. Deze contracten lopen op 1 januari 2015 af, maar worden nu met maximaal 12 maanden verlengd.Bij deze beslissing van de gemeente m.b.t. deze verlenging is rekening gehouden met o.a. de komende bezuinigingen.

Dat laatste riep bij GroenLinks vragen op. Blijven de kwaliteitseisen van het personeel wel overeind ?

GroenLinks heeft namelijk altijd gezegd : Als het om bezuinigingen in de zorg gaat, zorg dan in ieder geval dat de kwaliteit van de zorg overeind blijft. Bezuinig bijvoorbeeld op bureaucratie en niet door ervaren gediplomeerde krachten in te ruilen voor goedkopere mensen van schoonmaakbedrijven.

GroenLinks vind namelijk dat voor het schoonmaken van huizen van ouderen enz. andere kwaliteitseisen voor het personeel gelden dan voor het schoonmaken van kantoren. Duidelijke antwoorden hebben zij hier niet op gekregen, omdat ze te voorbarig waren en omdat dit onderwerp nog in de raad behandeld wordt. In ieder geval is wel duidelijk hoe GroenLinks hier over denken. Behoud het goede ! Ga duurzaam met de kwaliteit van de zorg om.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?