20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 12:53
Medemblik Actueel.

Bouwleges gemeente Medemblik ruim onder landelijk gemiddelde

Medemblik goedkoop met leges
Medemblik goedkoop met leges

Medemblik – RTL Nieuws heeft een onderzoek laten doen naar de kosten van de verschillende leges in Nederland. De gemeenten werden o.a. gevraagd wat een vergunning kost voor een verbouwing van een dakkapel ter waarde van 10.000 euro en voor nieuwbouw ter waarde van 130.000 euro. 

Medemblik komt hier zeer positief uit. Gemiddeld zijn de leges in de gemeente Medemblik 38% lager dan het landelijk gemiddelde. Zo kost een lege voor een dakkapel in Medemblik € 220,- wat 38% lager is dan het landelijk gemiddelde en de lege voor nieuwbouw kost in Medemblik € 2.275,-  wat 37% lager is dan het landelijk gemiddelde.

Hiermee behoort de gemeente Medemblik tot de goedkoopste gemeenten van West-Friesland. Hoorn steekt hier schril bij af  wilt u daar een dakkapel vervangen of plaatsen dan kost u dat € 357,53 , 2% meer dan het landelijk gemiddelde, maar de kroon wordt gespannen door de gemeente Drechterland, als u daar uw dakkapel wilt laten vervangen dan betaald u maar liefst 42% meer dan het landelijk gemiddelde.

Officieel mogen leges alleen maar kostendekkend zijn maar bij veel gemeenten wordt hier nog wel ruim mee omgegaan.

Reageren via facebook