Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Goud voor gebroeders Schipper tijdens NK-Skeeleren

2de Landelijke Baan SeniorenMedemblik – Tijdens het NK-Skeeleren in Wezep heeft Medemblikker Rick Schipper de rijdrit gewonnen.  In een tijd van 18,2 minuten pakte hij de eerste stek, Tjeu Berlijn uit Medemblik legde beslag op de derde stek. Er was op de eerste dag van het NK-Skeeleren nog meer West-Fries succes te melden. Kelly Schouten uit Zwaagdijk pakte de titel bij de Junioren A op de tijdrit voor Beau Wagemaker uit Hoogkarspel.  

Tekst: Fred Berlijn/Skeelernieuws.nl

Afvalkoers met vallen en opstaan

De afvalkoers was van een heel ander kaliber, met de 12 junioren dames, gingen zij van start voor 10km. Na aantal ronden was het Kelly schouten die een voorsprong had genomen op het peloton. Ronde na ronde breide zij haar voorsprong uit tot bijna op een hele ronde maar daar achter werd gestreden om zilver en brons uit eindelijk kwam Kelly Schouten als eerste over de meent en in de sprint van de andere vier was het Beau Wagemaker die nipt voor Corina Dijkstra het zilver wegkapte, Corina pakte het brons.

Bij de heren junioren A ging Jordy Harink de strijd aan met Remon Kwant, voor de één na laatste bocht kwamen beide heren iets te krap door de bocht waardoor beide met die snelheid uit de bocht vlogen en kennis maakte met de hekken. Dit werd gezien door de andere rijders die hun kansen schoon zagen, het was Kay Schipper(Medemblik) die met het goud aan de haal ging Jan Korenberg pakte het zilver en Ronald Haasjes het brons.

Bij de senioren dames waren het Sharon Hendriks en Mariska Huisman(Andijk) dien van af de start gelijk ver vandoor gingen en met nog een terughaal poging van Bianca Roosenboom en Elma de Vries bleven beide dames toch ver voor het peloton uitrijden, Roosenboom staakte haar aanval en voegde zich weer in het peloton. Ronde na ronde reden Huisman en Hendriks op kop. En achter hen werd er gestreden om een derde plaats. Mariska Huisman sprintte zich naar de eerste plaats en Hendriks die toegeeft dat zij het niet moet hebben van een eindsprint werd tweede het brons ging uiteindelijk van een volle sprint op de laatste 75 meter naar Bianca Roosenboom, zij won de sprint van Lisanne Buurman en Elma de Vries.

De senioren heren trokken gelijk van leer Lars Scheenstra reed de eerste 6 ronde aan de leiding en met Sjaak Schipper(Medemblik) als leider voorop bij de mannen werd de aanval geopend ook  Michel Mulder had zich goed gevestigd in het peloton toch moest hij het strijd toneel verlaten was het wel als laatste afvaller. De strijd ging door met Jan van Loon die een aantal ronde voor het einde samen met Ruurd Dijkstra de benen had genomen.

De strijd om de titel ging naar Jan van Loon, Ruurd Dijkstra werd tweede, Gerco van de Beek won de sprint van de overige rijders en pakte daarmee de bronzen plak

Reageren via facebook