Haal maar weer terug die handel – Indes roept fietsendragers terug.

XLC Azura Xtra
XLC Azura Xtra

Medemblik – Het Enschedese bedrijf Indes roept drie modellen fietsendragers terug voor inspectie, omdat er iets mis kan zijn met de constructie. Dat kan veiligheidsrisico’s opleveren, meldt het bedrijf vrijdag.

Bij twee modellen, de XLC Azura Xtra en de MovaNext Lux Plus, kunnen problemen ontstaan met het zogenoemde kogelklemmechanisme, waardoor de fietsendragers niet goed meer vastzitten aan de trekhaak van de auto.

Bij de MovaNext Lux Plus en de MovaNext Lux kunnen daarnaast problemen ontstaan met de framearm van de fietsendragers, de buis waarmee het frame van de fiets wordt geborgd. Daardoor is de fiets niet meer op de juiste wijze bevestigd aan de fietsendrager.

Wie een van de modellen heeft, wordt opgeroepen die niet meer te gebruiken en ermee naar de winkel van aankoop te gaan voor een inspectie.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.