Wilt u 200 jaar Koninkrijk bijwonen? U kunt zich nu aanmelden

200 jaar koninkrijkNoord-Holland – Vrijdag 19 september viert de provincie 200 jaar Koninkrijk met een indrukwekkende voorstelling. De tuin van het provinciehuis in Haarlem wordt eenmalig omgetoverd tot een openluchttheater waar een unieke show wordt vertoond. 1200 mensen kunnen de show gratis bijwonen.

In de show komen 200 jaar Koninkrijk, beelden van het waterrijke Noord-Holland en de geschiedenis van Paviljoen Welgelegen samen in één verhaal. De nieuwbouw van het provinciekantoor aan de Dreef is letterlijk het decor van het schouwspel dat bestaat uit een lichtshow, bewegend beeld, live entertainment en muziek.

Aanmelden
1200 mensen kunnen de voorstelling bijwonen. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan tot 12 september via dit aanmeldformulier. De voorstelling wordt drie keer vertoond en begint om 21.00 uur, 22.00 uur en om 23.00 uur.

Viering 200 jaar Koninkrijk
Tot oktober 2015 vinden er landelijk veel evenementen plaats, waarbij de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en onze (politieke en maatschappelijke) democratie centraal staan. De provincie Noord-Holland geeft een eigen invulling aan 200 jaar Koninkrijk en wil de Noord-Hollanders daar graag bij betrekken. Meer informatie over 200 jaar Koninkrijk in Noord-Holland vindt u op deze website.

Opening nieuwbouw provinciekantoor op 18 september
De viering van 200 jaar Koninkrijk wordt gecombineerd met de ingebruikname van het vernieuwde provinciegebouw aan de Dreef.
Op donderdag 18 september opent de burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders, het nieuwe kantoor. De provincie Noord-Holland heeft haar bestuurlijke relaties uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na de opening kunnen de genodigden ook de openluchtvoorstelling zien.

De commissaris van de Koning, Johan Remkes, en gedeputeerde Elvira Sweet maken tijdens deze avond bekend met welke eigenaren van monumenten een sponsorovereenkomst gesloten gaat worden. De provincie stelt ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk eenmalig een bedrag van 200.000 euro beschikbaar voor de sponsoring van maximaal tien erfgoedprojecten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.