Medemblik verplaatst marktkramen Wervershoof naar andere lokatie

25 jaar op de markt. Wervershoof – Vanaf september komen er op het nieuwe plein in Wervershoof ook marktkramen te staan. In Wervershoof kwamen bezwaren binnen over nieuwe marktkramen omdat ze concurreren met de huidige winkels. Bij het afgeven van de vergunning mag de gemeente echter ‘economische motieven’ niet mee laten spelen.

Kortom, de gemeente bekijkt niet of een aanvraag van een marktkraam concurreert met de huidige winkels. Om iets tegemoet te komen aan de bezwaren is, in overleg met de winkeliersvereniging van Wervershoof, voorgesteld de kramen vanaf september op het ronde plein voor het voormalige gemeentehuis te zetten. Hierdoor wordt het nieuwe plein ook beter benut.

Om te levendigheid in de kernen te vergroten mogen vanaf januari 2014 in iedere kern van de gemeente Medemblik twee marktkramen per dagdeel staan.