14.7 C
Medemblik
23 mei 2020 00:53
Medemblik Actueel.

Slechte Berta en topper Cristobal

weerkaart-cristobalMedemblik –  Het restant van de tropische storm Bertha zorgde de afgelopen 2 weken voor herfstachtig weer met van tijd tot tijd fikse plensbuien die ook regelmatig gepaard gingen met ferme klappen onweer. Maar dat niet alle restanten van tropische stormen slecht weer brengen blijkt uit het feit dat het restant van de tropische storm Cristobal die nu voor de kust van Amerika hangt ons weer volop zomers weer komt geven. 

Komend weekend verschijnt Cristobal op de Europese weerkaarten. Volgens de laatste berekeningen trekt hij ruim ten westen van Ierland langs richting IJsland. Daarbij levert hij geleidelijk wat kracht in.

Warme lucht
Cristobal neemt flink wat warme lucht met zich mee richting IJsland. Dit zorgt ervoor dat ten oosten van Cristobal een hogedrukgebied kan opbouwen. We zien dit in de weerkaarten gebeuren op zondag boven de Golf van Biskaje.

Onzekerheid in de verwachting

Sommige berekeningen van de grote weermodellen laten dit hogedrukgebied in de loop van volgende week verder uitbouwen en zelfs verbinding maken met een hogedrukgebied boven Scandinavië en West-Rusland.

Zomerse temperaturen
Lukt dit, dan kunnen we rekenen op een week droog weer met veel zon en een zwak windje uit (zuid)oostelijke richting. Hierbij komt de middagtemperatuur uit op waarden tussen 22 en 25 graden.

Er zijn ook voorspellingen waarbij het hogedrukgebied niet verder ontwikkelt. De wind klapt dan weer terug naar (noord)west en het weerbeeld wordt koel en wisselvallig.

De kans op mooi nazomerweer voor volgende week is sterk toegenomen, concludeert Weeronline.nl

Reageren via facebook