Creatief talent Medemblik exposeert in Bonifaciuskerk

Cape, van Ella Siekman uit Twisk
Cape, van Ella Siekman uit Twisk

Medemblik – In de noordbeuk van de Bonifaciuskerk in Medemblik is in het weekend van 5, 6 en 7 september de traditionele expositie van de allerlei uiteenlopende kunstwerken van creatieve inwoners van Medemblik.

Het is de jaarlijkse overzichtstentoonstelling van achttien Medemblikkers, die laten zien dat ze prachtige kunstwerk maken. De expositie is ruim opgezet en wordt georganiseerd door de commissie Kunst en Cultuur van de Bonifaciuskerk.

Het gaat niet alleen om schilderen en beeldhouwen, maar ook om vaardigheden zoals keramiek, mozaïeken, poppen, quilts, zijde en capes. ,,We hebben niet alleen gelet op goed of goed genoeg, het gaat ons erom dat deze expositie een beeld geeft van de activiteiten waar onze creatieve inwoners mee bezig zijn. En dat is telkens weer enorm verbazingwekkend,’’ vertelt Anneke Schenk van de organisatie.

Ieder jaar doet er een aantal andere Medemblikkers mee aan deze populaire expositie, waarvoor zich ieder jaar meer deelnemers inschrijven. ,,De animo groeit ieder jaar, er staan nu zelfs mensen op een wachtlijst. En telkens kijken we er weer van op, want er zit echt vooruitgang in, de kwaliteit groeit, het is soms echt indrukwekkend als je ziet wat voor prachtig werk er wordt gemaakt en gepresenteerd.’’

Erg blijk is Anneke Schenk dit jaar met de inzending van onder andere Ab Schoonbeek en Hans Rob. ,,Heel bijzonder vind ik de capes van Ella Siekman. Ze maakt ze ook voor theater en TV, er zitten prachtige exemplaren bij.’’ De expositie is alle drie de dagen te bezichtigen van 13 tot 16.30 uur. Er wordt een symbolische entree van één euro gevraagd, enerzijds voor de kosten van de organisatie, anderzijds voor het uiteindelijke doel van de activiteiten in de kerk: fondsvorming voor de kostbare restauratie van de aangetaste muren van het monumentale gebouw.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.