Heropening Inloophuis Medemblik, een huis om trots op te zijn

zomerse openingstijden
zomerse openingstijden

Medemblik – Op zaterdag 20 september kan iedereen kennis maken met het totaal vernieuwde Inloophuis Medemblik aan de Oosterhaven 11 In Medemblik. Vier verdiepingen zorg en aandacht voor kankerpatiënten en mensen met een levensbedreigende ziekte staan klaar voor de toekomst. Het resultaat mag er wezen, een huis om trots op te zijn. Uiteraard zijn ook familieleden en naasten van harte welkom.

December 2012 startte het Inloophuis met één verdieping, maar al snel was er behoefte aan meer ruimte en aan meer privacy. Een jaar later werd de bovenverdieping toegevoegd. Op 15 januari 2014 werd een aanvang gemaakt met de verbouwing.

Nieuw is “the basement”, een mooie ruimte voor de jeugd, waar het Jongerenteam samen met jongeren ( van 16 tot 30 jaar) van alles organiseren om als ‘lotvrienden’ elkaar te helpen. Dit kan binnen en buiten het Inloophuis plaats vinden. “The first floor” is bestemd voor tal van activiteiten. Op de tweede verdieping is een spreekkamer, een behandelkamer voor b.v Reiki en hotstones behandeling, een kantoor en een badkamer.

Het zal de Medemblikkers niet ontgaan zijn dat de verbouwing ingrijpend was. De oude horecakeuken werd vervangen door een moderne keuken en de stijl van het pand werd aangepast door het hele gebouw: fris en uitnodigend.

Tegenslagen waren er ook te verwerken in het oude pand, met name in het souterrain waar een oude afwaskeuken /magazijn omgetoverd is tot een prachtige ruimte voor de jongeren. Een ruimte die ook multifunctioneel beschikbaar is voor ontspanning therapie zoals yoga, klankschaaltherapie etc. Het was een flinke klus: Electra, aan- en afvoer van water, het schilderwerk en de aanleg van nieuwe vloeren waren ingrijpend. Als grote tegenvaller bleek water door de vloer van het souterrain in de nieuwe wanden te komen, zodat ook nog een drainage systeem in de vloer gefreesd moest worden incl. een pompsysteem. Ook is het trapportaal naar ‘the basement is gangbaar gemaakt. Veel wanden zijn verplaatst en vernieuwd.

Alles is door het Inloophuis zelf betaald met steun van fondsen, serviceclubs en plaatselijke initiatieven en particulieren. Maar het resultaat mag er wezen! Met het Inloophuis heeft Medemblik en de wijde omgeving een prachtig huis waar de zorg vriendelijk is, de sfeer uitnodigend en de drempel echt niet zo hoog is als vaak gedacht wordt. Wij willen dit graag samen met u vieren. Hierbij nodigen wij u dan ook graag uit voor onze heropening op zaterdag 20 september van 14.00 tot 17.00 uur. Komt u ook even kijken? De setting is informeel. Een patiëntenlift is aanwezig.

Vacature nieuwe vrijwilligers : Door de uitbreiding en het aanbieden van meer activiteiten hebben wij behoefte aan nieuwe gastvrouwen/heren. Heeft u interesse? Neem contact op met de coördinatoren van het Inloophuis: Tom en Tonia van der Wal.

Voor meer informatie en programmering http://www.inloophuismedemblik.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.