Beweegpas 60+ biedt nieuwe uitdaging!

Gym onderstebovenMedemblik – Beweegt u al 30 minuten per dag? De Nederlandse Norm Gezond Bewegen stelt dat u met vijf dagen in de week, 30 minuten per dag matig intensief bewegen, voldoende beweegt. De gemeente Medemblik stimuleert die norm graag en introduceert via Sportservice West-Friesland de Beweegpas 60+.

Met de Beweegpas 60+ krijgt u de gelegenheid om tegen een klein bedrag kennis te maken met een sport en de vereniging. Na de 2-, 3-, of 4-weekse introductie bent u tot niets verplicht. Maar er is ook de mogelijkheid om met de andere nieuwkomers door te stromen naar de bestaande beweeggroep.

Divers aanbod
Het aanbod van verenigingen en sportaanbieders is divers. Er kan gekozen worden voor bekende en minder bekende activiteiten. De bekende activiteiten zijn bijvoorbeeld de gezellige Juniorengym in Medemblik, Bewegen op muziek en Aquafit in Wervershoof, Tennis in Wognum, Yoga in Andijk en Zwaag en Turnen voor senioren in Hauwert. De minder bekende die wellicht leuk zijn om eens uit te proberen zijn Roeien in Wervershoof, Tai Chi Tao in Wognum, Indoor Skeeleren en Bowlen in Medemblik. Nieuw in het aanbod is Indoor, outdoor fitness en wandelen in Andijk.

Bewegen op maat
Een bijzondere activiteit van de Beweegpas 60+, is bewegen op maat, dit is voor mensen met geheugenproblemen of bij beginnende dementie. Door letterlijk te bewegen, brengt u uw hersenen ook in beweging. Uit onderzoek is gebleken dat beweging het dementieproces vertraagd en omstandigheden verbeteren. Het zijn twee kennismakingslessen op maandagmiddag, aangeboden door FysioSport WFO in de Dars in Wervershoof.

Aanmelden
Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden voor de Beweegpas 60+. Op verschillende locaties in de gemeente vindt u meer informatie over het aanbod en de mogelijkheid uw aanmelding in te leveren. Zo staan er vanaf vrijdag 29 augustus inleverboxen in de WonenPlus servicepunten in Andijk, Wervershoof, Abbekerk, Medemblik-Stad en Wognum. Uiteraard kunt u zich ook voor 22 september digitaal inschrijven en het totale sportaanbod vinden op www.sportservicewestfriesland.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.