15.4 C
Medemblik
9 juli 2020 02:48
Medemblik Actueel.

Straatversierwedstrijd Medemblik om de Univé Bokaal 2014

Winnaar 2012
Winnaar 2012

Medemblik – Het aftellen voor de Harddraverij 2014 is begonnen! Op maandag 15 september is het weer zover. Harddraverijvereniging Prins Hendrik en natuurlijk ook Stichting Rondom zijn druk bezig de activiteiten, die daaraan voorafgaan, voor te bereiden. Eén daarvan is de Straatversierwedstrijd. Ook dit jaar heeft het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik een beroep kunnen doen op Univé Verzekeringen om de Straatversierwedstrijd financieel te ondersteunen. Zonder die sponsoring is dit evenement helaas bijna niet te realiseren.

Een paar jaar geleden zijn zij begonnen met een nieuw opzet om een impuls te geven aan het versieren van de straten. Dit jaar gaan zij daarmee verder. Zo worden niet alleen prijzen gegeven aan straten die zich opgeven voor de wedstrijd maar ook aan straten die daar niet aan meedoen, maar vernieuwingen in hun versiering hebben aangebracht. Ook voor straten die voor het eerst versieren is een prijs beschikbaar.

De categorieën zijn als volgt:

A. Wedstrijd
In tegenstelling tot het verleden dient, om mee te doen aan de wedstrijd, het thema van het Rondom-weekend (dit jaar “Medemblik 725 jaar Stad”) terug te komen in de versiering. De jurering van de straten die aan de wedstrijd deelnemen vindt in de avonduren van donderdag 11 september plaats. Gejureerd wordt op originaliteit en creativiteit bij het invullen van het thema, algemene indruk (verzorgd, professioneel) en gebruik van bijvoorbeeld verlichting en geluid ter ondersteuning van het geheel.

De straten strijden bij deze wedstrijd niet alleen om de eer en de geldprijzen, maar ook om de Univé Bokaal. Voor de eerste prijs is € 100 beschikbaar. Verleden jaar werd deze gewonnen door de Overtoom/Ridderstraat.

Bij het bezoek van de jury wordt verwacht dat alles klaar staat. Ook als het nog niet donker is, moet de eventuele verlichting branden. Wanneer door de jury een prijs toegekend wordt, moet ook voor het publiek na donderdag duidelijk te zien zijn, waarom deze straat een prijs heeft gewonnen. Verwacht wordt dat de versiering het hele weekend blijft staan. Begrip is ervoor, wanneer ’s avonds spullen in verband met het risico van vandalisme in huis worden gehaald. Met smakelijke hapjes en drankjes wordt nog wel eens geprobeerd de jury op ludieke wijze om te kopen. Helaas, de integriteit van de jury is onverwoestbaar.

B. Meedoen
Voor straten die niet meedoen aan de wedstrijd maar de straat versieren met nieuwe elementen ten opzichte van voorgaande jaren wordt een prijs beschikbaar gesteld van € 25. De aard van de vernieuwingen moet bij de opgave worden beschreven.

C. Nieuwkomer
Voor straten die voor het eerst versieren of zich als straat voor het eerst opgeven en daarbij minimaal gebruik maken van vlaggetjes en/of verlichting wordt een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld van € 35.

Bijzonderheden:
opgeven voor deelname mogelijk tot uiterlijk vrijdag 6 september 21.00 uur.
het opgeven van uw straat doet u als volgt: een email naar jcleystra@hotmail.com of per telefoon na 18.00 uur 0227-544323. Meld daarbij in welke categorie uw straat meedoet: A. Wedstrijd, B. Meedoen of C.

Nieuwkomer.

  • alleen straten die meedoen aan de wedstrijd ontvangen bezoek van de jury.
  • verlichting en de te maken overspanningen dienen hoog genoeg (min. 4,5 meter) te zijn om de hulpdiensten door te laten.
  • het is belangrijk dat de versiering stormvast wordt bevestigd.

Wie lukt het dit jaar om de 1e prijs, de Univé Bokaal in handen te krijgen??
Dat zien we op vrijdagavond 12 september in de Rondomtent op de Oude Haven tijdens de prijsuitreiking, vóór aanvang van de Prominentenplaybackshow.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?