10.1 C
Medemblik
29 mei 2020 02:23
Medemblik Actueel.

Recreatiegebied Nesbos nog afgesloten; niet op de dijk lopen

asbestOnderdijk – Het buitendijkse gebied ten noorden van de dijk is open voor publiek. Op een deel van de dijk liggen nog asbestdeeltjes. Het is gevaarlijk om daar te komen. Het niet-opgeschoonde gedeelte van de dijk is afgezet met hekken en linten. Wij vragen u dringend om daar weg te blijven omdat de stukjes asbest kunnen breken. Daardoor komen er weer losse vezels vrij.

Update 19 aug.10.00 uur: de gras- en asbestresten zijn afgevoerd. Morgen wordt gecontroleerd of alle asbest in het groene gebied weg is. Pas dan wordt het gebied vrijgegeven. Met uitzondering van het voetpad. Bij het opruimen van de verbrande loods kan er stof richting voetpad waaien.

Update 7 aug. 10:20 uur: Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt of het recreatiegebied Nesbos is vervuild. Tijdens het onderzoek blijft het gebied grotendeels afgesloten voor publiek. Het is onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren. Dat kan van enkele dagen tot een week zijn. Zodra er meer bekend is, melden we dat op deze website.

De brand aan Nes 228 is geblust. Er is asbest vrijgekomen: de asbestdeeltjes zijn in de polder en het IJsselmeer neergedaald, niet bij bebouwing. Recreatiegebied Nesbos is deels afgesloten ivm asbestdeeltjes.

Reageren via facebook