Medemblik Actueel.

Politiek

Politiek niet negatief tegenover verplaatsing maandagmarkt, wel veel vraagtekens

marktMedemblik – Gisteravond zijn wij met de uitslag van onze peiling over het verplaatsen van de maandagmarkt naar de zaterdag om zo meer mensen de kans te geven naar de markt te gaan en zo ook weer meer marktkraampjes de kans te geven hun waren uit te stellen, naar de commissie Bestuur en Middelen geweest.  

Na onze bevindingen te hebben verteld kregen de commissieleden kans om diverse vragen te stellen. Zo werd er o.a. gevraagd of er overleg was geweest met de middenstand in Medemblik, het antwoord was nee, dit is een peiling en is puur bedoeld om de stemming onder de inwoners van Medemblik te peilen over ons ideetje.

Silva Visser- van Eijk (CU) zag wel iets in het plan en vond een soort van ‘ proefmarkt’ op de zaterdag wel het proberen waard.  Mark Raat(VVD) kwam met het idee om de markt uit te breiden met vooral veel natuurproducten en biologische producten, er is in heel Noord-Holland maar 1 markt waar men nu terecht kan en dat is in Castricum, en daar had Mark Raat zeker een punt om over na te denken.

Verplaatsing van de markt naar het parkeerterrein bij de Muiter is niet echt een oplossing, de Nieuwstraat is en blijft de aangewezen plek voor de markt ook omdat daar ook de overige winkels zijn.

De meeste commissieleden vroegen zich wel hardop af hoe de huidige marktkooplieden zullen reageren als Medemblik besluit de markt te verplaatsen naar de zaterdag, de groentenboer is blij met de maandag markt, waarop ons antwoord was dat de markt in zijn huidige vorm waarschijnlijk over 2 jaar ook niet meer zal bestaan.

Het is nu afwachten of de politiek iets gaat doen met onze peiling, zij moeten met een motie komen. Wij staan in iedergeval volledig achter het plan van de ChristenUnie om 2 of 3 zaterdagen te testen of het werkt. En misschien moeten wij tijdens deze test dan de marktgelden tijdelijk maar verlagen .

 

Reageren via facebook