Medemblik Actueel.

Politiek

Politiek Medemblik geschrokken van bezuinigingen op de bibliotheken

Medemblik – De gemeentepolitiek van Medemblik is zich rot geschrokken van de kaalslag die plaatsvindt in de bibliotheken in de gemeente. Inwoners klagen, iedereen wil meer boeken in de bibliotheken zien. De politiek zinspeelt er al op met andere partijen in zee te gaan, schrijft vandaag het NHD (premium) op haar website.

,,Misschien moeten we de hand in eigen boezem steken, maar wij hadden niet gedacht dat onze bezuiniging zo’n kaalslag tot gevolg zou hebben’’, zegt Siem Zeilemaker (PWF) die de discussie over de bibliotheek in de raadscommissie aanzwengelde. ,,Misschien moeten we de bezuiniging deels terugdraaien. Of moeten we gaan shoppen bij andere bibliotheekorganisaties.’’ Partijen als de PvdA, VVD en PW2010 lieten doorschemeren dat ze wel zo’n beetje klaar zijn met de Bibliotheek West-Friesland. ,,Ik denk dat er hele goede alternatieven zijn’’, stelde PvdA’er Patricia de Haan.

Reageren via facebook