Medemblik Actueel.

Schikking Nesbos-Hotel Onderdijk mogelijk naar de provincie. Laten zij maar betalen.

Niet wij maar de provincie mag betalen.
Niet wij maar de provincie mag betalen.

Medemblik – Vandaag kwamen wij met het bericht over de schikking die het college heeft kunnen treffen met de eisers achter het afgeblazen plan van het Nesbos-Hotel in Onderdijk. Vanavond kwam in de commissie bestuur en middelen met een omweg te sprake over het akkoord die het college heeft kunnen sluiten met de deze eisers.  Jan Burger(PvdA) vroeg zich af of het niet mogelijk is om de provincie hier de zwarte gekleurde piet toe te schuiven omdat zij als hogere overheid goedkeuring aan deze plannen heeft gegeven. 

Hierdoor is de voormalige gemeente Wervershoof met de projectontwikkelaar in zee gegaan met veel ellende als resultaat.  Jan Burger is van mening dat de provincie beter haar huiswerk had moeten doen en beter had moeten onderzoeken of dit plan wel echt uitgevoerd kon worden en daarom ook de partij is die mag opdraaien voor alle gemaakte kosten waaronder de € 65.000,- die de gemeente Medemblik is overeengekomen met de eisers achter het Nesbos-Hotel.

Reageren via facebook