Rampplek brand De Bierkaai Andijk erger dan een open riool.

Andijk – Buren houden ramen en deuren zoveel mogelijk dicht rond café De Bierkaai in Andijk, want het stinkt er ontzettend. Sinds de brand van afgelopen 22 juni is er niets gedaan aan de etenswaren in de keuken en in de koeling. Het ligt te rotten en te schimmelen.  

Een reportage van RTVNH verslaggever Jurgen van den Bos

Er hangt gewoon een lijkenlucht,” klagen de buren. Zij vragen zich af waarom het pand er nog staat en waarom er niets wordt opgeruimd. De brandlucht hangt ook nog steeds om het pand. Angie Valk, die het café met haar vriend Jan Sijm huurt, zou ook graag willen dat er wat gebeurd en dat er op zijn minst opgeruimd kan worden.

Groen
Binnen in de keuken staan de borden van de laatste gasten nog op het aanrecht, op de bar staat een appeltaart die inmiddels groen is uitgeslagen en de vriezer zit vol eten. De bakjes roomijs liggen op de grond; ook groen uitgeslagen. “Het wachten is tot het er vanzelf uitloopt,” grapt Angie nog.

Restaurant Het Dijkhuis dat vlak naast het verbrande café staat is helemaal niet blij met de situatie. “We hebben genoeg aanspraak als gevolg van de brand bij de buren, maar onze klanten zitten niet graag op het terras met die vieze lucht,” vertelt Amanda Mahfoud.

Volgens de eigenaar van het afgebrande café valt het wel mee met de stank. Hij wil pas iets doen aan de situatie als hij uitsluitsel heeft gekregen van verzekering, die komt binnenkort met een voorstel. “Tot die tijd gebeurt er niets”, zo zegt de eigenaar.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.