31.5 C
Medemblik
11 augustus 2020 19:48
Medemblik Actueel.

Medemblik wil glasvezelnetwerk industrieterreinen.

glasvezelMedemblik – De Provincie Noord-Holland verstrekt aan de gemeente Medemblik een subsidie van € 62.890,- om de voorbereidingskosten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk te realiseren. Het College wil zo de bedrijventerreinen aansluiten op het supersnelle netwerk via glasvezel. 

Om dit alles te kunnen realiseren heeft de gemeente Medemblik aan Glasvezel Gemeente gevraagd een plan van aanpak op te stellen voor o.a. het bedrijventerrein Overspoor, Almere/Overleek en het glastuingebied Het Grootslag bij Andijk/Wervershoof.

Noodzakelijk 

De gemeente is van mening dat een hoogwaardig infrastructuur noodzakelijk is om de bedrijven te voorzien van voldoende bandbreedte nu en in de toekomst. Maar ook is het van groot belang om zo nieuwe bedrijven aan te trekken, zeker als het gaat om bedrijven die wereldwijd werken op het gebied van  technologie en de ICT.

17  intentieverklaringen

Binnen de gemeente Medemblik is al eerder een vraagbundelingsactie uitgezet bij ondernemers op het bedrijventerrein Almere/Overleek. Dit heeft 17 intentieverklaringen opgeleverd, maar resulteerde helaas niet in een aantrekkelijk aanbod vanuit de glasvezelaanbieders. Daarnaast is er door ondernemers in glastuinbouwgebied Het Grootslag specifiek de behoefte aan glasvezel uitgesproken tijdens dit voorgaande project. Ook dat is nog niet gerealiseerd.

Bij bedrijventerrein Overspoor is er een nieuwe uitbreiding gaande. Vanuit de afdeling Economische Zaken is er de ambitie om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren. De aanleg van glasvezel op een potentiële bedrijfslocatie voor (nieuwe) ondernemers verbetert onder andere het vestigingsklimaat voor ondernemers. Het is daarmee ook een economisch promotiemiddel voor de gemeente Medemblik.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?