8 C
Medemblik
25 februari 2021 08:13
Medemblik Actueel.

Levende standbeelden op de Rondom Parade

Medemblik – Al diverse keren is Medemblik in verwarring gebracht door standbeelden die plots op de vreemdste plekken in de stad verrezen. De twijfel was in de ogen van de voorbijgangers af te lezen. Zag ik het standbeeld nou bewegen? Knipperde het nou met zijn ogen? Vertrok de mond echt tot een lach?

20140426_0344Inderdaad, in deze standbeelden klopte een hart. Niet alleen een door de kunstenaar aangebrachte ziel, maar een hart van vlees en bloed! Het leuke is dat in velen van ons een standbeeld-kunstenaar schuilt. Zo kan je vrienden en bekenden voor de gek houden met jouw standbeeld-imitatie. Op de zondag van het Rondom-weekend (14 september) is volop ruimte voor sport, spel en vermaak. De Nieuwstraat wordt na het wielerevenement vrij gemaakt voor onder andere een Pannakooi, steppenrace, stenengooispel en een open podium voor iedereen die goed kan zingen of een ander kunstje wil laten zien. Naast een levend tafelvoetbalspel is de Nieuwstraat vrij voor levend standbeelden.

Om je hier goed op voor te bereiden wordt er een standbeeld workshop gehouden. Tips en trucs worden gedeeld op 5 juli om 13:00 onder leiding van onze Nederlands kampioene Marjolijn Manshanden. Dan wordt je bijgebracht hoe je kan voorkomen dat je in de lach schiet of anders uit je spel wordt gehaald. Interesse? Geef je op bij Elly Vermeulen via 0227-541883 of info@schildersbedrijfvermeulen.nl. De workshop zal boven het schildersbedrijf aan het Bagijnhof worden gegeven.

Reageren via facebook