19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 17:50
Medemblik Actueel.

Twisker Pim Lighart niet geselecteerd voor de Tour wel voor de ronde van Spanje

Twisk – Pim Ligthart is door zijn Belgische ploeg Lotto-Belisol opgenomen in de selectie voor de Ronde van Spanje, die op zaterdag 23 augustus van start gaat met een ploegentijdrit in Jerez de la Frontera. Ook Jurgen Van den Broeck start in de Vuelta en wil de nasmaak van zijn tegenvallende Tour wegpoetsen. Belgische kampioen Jens Debusschere is de troef voor de sprints, schrijft Wielerrevue.

Jurgen Van Den Broeck maakt eveneens deel uit van de Lotto-Belisol-afvaardiging voor de laatste grote rittenkoers van 2014, die op zaterdag 23 augustus van start gaat met een ploegentijdrit in Jerez de la Frontera. Van Den Broeck zal uit zijn op revanche. In de Tour de France kwam hij mede door fysieke problemen niet verder dan de dertiende plaats in het eindklassement.

Van Den Broeck en Ligthart krijgen gezelschap van Sander Armée, Vegard Breen, Bart De Clercq, Jens Debusschere, Adam Hansen, Greg Henderson en Maxime Monfort.  Ligthart reed in 2011 en 2012 ook al de Vuelta, toen nog voor Vanacsoleil-DCM. Dit jaar ontbrak de Nederlands kampioen van 2011 nog in de Giro en de Tour.

Reageren via facebook